Toen

Toen

Industrieel erfgoed

De ontwikkeling van het gehele project is met respect voor het verleden en met liefde voor het industriële erfgoed. De historie gaat een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling.

Nu

Nu

Wat is weerstand?

Weerstand is de centrale laan die door het volledig te ontwikkelen gebied loopt van de Bredeweg tot de Dr. Philipslaan en het kloppende hart van dit terrein.

Straks

Straks

Woon-en leefgebied

Weerstand groeit uit tot een volledig woon-en leefgebied. Er worden in de komende jaren woningen ontwikkeld, van koopwoningen in het hogere segment tot sociale woningbouw en alles daar tussenin. Dit gebeurt zo veel mogelijk met behoud van de originele, industriële bouw.

toen

Voormalige Philips en
Yageo terrein

De geschiedenis van dit terrein gaat terug naar het begin van de twintigste eeuw toen linnenweverij Elias zich hier vestigde.

In 1946 nam Philips de fabriek over en verkocht deze in 2000 aan Yageo, een Taiwanees bedrijf.

Tot 2005 was de fabriek in gebruik voor de productie van onder andere dynamo’s, weerstanden en condensatoren.

Industrieel erfgoed

De ontwikkeling van het gehele project is met respect voor het verleden en met liefde voor het industriële erfgoed. De historie gaat een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling.

Er wordt een permanente tentoonstelling ingericht in het informatie centrum waar bezoekers een mooi beeld kunnen krijgen van meer dan een halve eeuw aan industriële geschiedenis in Roermond. Hier kunnen de honderden mensen die in deze fabriek werkzaam waren herinneringen ophalen en alle andere geïnteresseerden een blik werpen in het verleden, het heden en de toekomst.

Nu

Wat is weerstand?

Als elektrische energie weerstand ondervindt, ontstaat er warmte. En dat is precies wat er op deze plek gebeurt. Weerstand brengt mensen bij elkaar om samen een positieve vibe te creëren die aanstekelijk is. Weerstand is de centrale laan die door het volledig te ontwikkelen gebied loopt van de Bredeweg tot de Dr. Philipslaan en het kloppende hart van dit terrein.

Evenementen

Weerstand is tevens een evenementenlocatie waar verschillende soorten events worden georganiseerd. We bouwen samen Weerstand op met de bewoners van Roermond en staan open voor nieuwe initiatieven en ideeën. Op zoek naar een locatie voor je evenement?

Wat is weerstand?

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuws rondom Weerstand?

Straks

Woon-en leefgebied

Weerstand groeit uit tot een volledig woon-en leefgebied. Er worden in de komende jaren woningen ontwikkeld, van koopwoningen in het hogere segment tot sociale woningbouw en alles daar tussenin. Dit gebeurt zo veel mogelijk met behoud van de originele, industriële bouw. Er worden groene, kleinschalige ondernemers aangetrokken en er komt veel ruimte voor ontmoeting, ontspanning en cultuur. Op deze manier wordt aan de behoefte van de toekomstige bewoners voldaan maar ook aan de huidige bewoners van het omliggende gebied. De omgeving wordt zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van het gebied.

De volledige gebiedsvisie op basis waarvan dit project wordt gerealiseerd is via onderstaand link te vinden.

Blijf op de hoogte