Foto: Gulp en Geul Journaal

Weerstand en V.V. De Katers organiseren Finale LVK 2025

De oude Philipsfabriek op het Weerstand-terrein in Roermond is de gekozen locatie voor de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in 2025. Op 14 februari 2025 zal deze historische plek in Maasniel het toneel zijn van de 49ste LVK-finale. 

De LVK-organisatie maakt nu al bekend dat de finale in 2025 plaatsvindt in de oude Philipsfabriek, met het oog op een succesvol evenement. Voorzitter Joep Verbugt benadrukt het belang van een uitgebreide voorbereidingstijd, gebaseerd op eerdere positieve ervaringen.

VV De Katers, die in 2024 haar 7×11-jarig jubileum viert, heeft de eer om de LVK-finale in 2025 te organiseren. Voorzitter Eric Obstals kijkt uit naar anderhalf jaar voorbereidingstijd: “We streven ernaar alles tot in de puntjes voor te bereiden en perfect te maken. Gesprekken met Venray zijn al gevoerd, en we blijven ook het evenement in Maastricht komend jaar nauwlettend volgen.” Wethouder Dirk Franssen van de gemeente Roermond toont zich verheugd dat de LVK-finale in 2025 naar zijn stad komt en benadrukt daarmee de ambitie van Roermond als evenementenstad.